Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

2015-02-05 06:32

 

Gamla minnen! Fina Mulle som var Alexandras första ponny, vit som snö, söt som socker och så snäll att sköta och rida! Deras första tävling i Rimbo som vi som bodde på Ekerö verkligen tyckte var långt bort på den tiden! Nu bor jag nästan där sedan 11 år! De var så fina o duktiga tillsammans och som vi hade kämpat med att få Mulle att gå i form och att lära Alex tekniken! Hon var en naturbegåvning redan som barn! Så duktig och kom ihåg programmet och allt!
Nu är Alexandra 21 år och slutade rida för flera år sedan. Istället fick jag möjlighet att börja rida mer igen vilket var svårt att hinna med när Alex red, tränade och tävlade som mest och vi hade ponnyuppfödning med allt vad det innebär av träning (tömkörning var mitt sett att utbilda ponnyerna som jag var för tung att rida på).
Det bästa var när ridbanan äntligen stod klar efter många års kämpande! Vilken lycka! Slippa jobba i hagar, på vägar, åka till ridhus hela tiden! Vilket lyft det blev! Alexandra tog sig till Sm, landslaget i ponnydressyr vann Dm flera år, elitalsvenskan med Björklinge etc etc..
Fina ponnyer har varit på vår gård och för att nämna ett par till:

kat C Vackra New forest stoet Esse Goldie Paintbox som hade en makalös balans och så gudasnäll i allt! Alex och Goldie tävlade upp till LAP1 med mängder av vinster och placeringar. Goldie var i princip endast grundriden då hon kom och vi utbildade henne själva.
Sedan kom Stackarps Peeron in i vårt liv! Vacker, godkänd New Forest hingst på 5 år som även fick verka i aveln här hos oss! Vi hade plötsligt en hingststation och tog emot betäckningsston! Alex och Pereron utvecklades snabbt och blev ett team. De vann det mesta. Deltog i 6 årschampionatet i Falkenberg o blev tvåa! Vann New Forest SM 2008, kom med i landslaget och tog några vinster och mängder med placeringar på nationell nivå. Vi åkte på flera landslagsträningar men att tävla internationellt var aldrig aktuellt. Men så stolta vi var att ändå få vara med! Att vi tagit en ponny så långt- helt själva! Utbildat en ungponny så långt som till den absoluta eliten! Peeron har sedan fortsatt sitt tävlande med en ny ryttare och har fortsatt att prestera på topp! Fina ponny!
Jag har som sagt satsat på mig själv och min egen ridning under det senaste året och köpte min drömhäst Mi Regalo ( Miro) i februari förra året! En då 5 årig, lite envis och mkt bestämt P.r.e valack! Han ger mig sådan glädje varje gång jag sitter på honom och vi är som skapta för varandra! Han gillar mig dessutom! I september importerade jag en 4 årig lusitano från Spanien som också är helt fantastisk! Nu är det endast dessa hästar på gården och det räcker bra!

 

Torsdagen den 5 februari 2015 kl. 06:32

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2014-11-22 10:48

Här är min nya sadel: Lippo Azzario, utprovad för mig och Miro.
Lite uppdateringar:
Chaplin är nu såld till Frida Helen men står kvar här till deras egna stall är färdigställt. Han dansade igenom besiktningen utan några problem. Gratulerar verkligen Frida o hennes familj till en mycket fin häst. Så nu äger jag bara 2 hästar... Otroligt länge sedan siffran var så låg, eftersom jag haft ponnyuppfödning här på gården! Alla ponnyer har hittat nya ambitiösa ryttare så nu är den tiden helt förbi! Kanske jag kommer att avla igen, vem vet? Just nu är det en lång paus från det i varje fall!
Igår red jag Miro med kandar på ridbanan och han blev riktigt fin! Första gången som jag red ordentligt med det! Här om dagen var jag i ridhuset med honom och han var rätt ostadig i formen då, gick och slog med sitt huvud en del. Jag tror det är för att han inte är helt van vid sin sadel ännu och att den nu formar sig efter honom. Kanske som att gå in ett par nya skor?! Det bästa med Miro är att han ändå är så cool inne i ridhus, trots att han väldigt sällan är tränad inomhus.
Underbara Fantastico tappade en sko förra veckan och fick stå inne till hovis kom i måndagskväll. Men igår tömkörde jag honom igen och han var riktigt pigg o glad! Enorm energi! Jag tar det lugnt med honom och tror att han har börjat växa lite till! Han är bara 4 år och jag stressar inte med honom utan vi tar det i hans takt! Jag är så glad att han kan gå i hage med en kompis och att han verkar glad o lycklig. Tyvärr är inte hans hovar i bästa skick efter att ha stått inne i stall under så lång tid i Spanien. Hålväggar i alla hovar o lite att spika i för hovis. Hoppas att det snart växer ut friska hovar nu när han är ute mycket och har en duktig hovslagare som skär bort den dålifäga hoven...
När fam Helen har flyttat sina hästar kommer jag antingen köpa en ny försäljningshäst eller ta in en innackordering. Det måste vara en valack som kan gå med mina hästar då det kommer att finnas hösilage i hagen i en höhäck som de behöver hjälp att äta upp. Hör av er vid intresse för stallplats! Dock endast valack!

 

Lördagen den 22 november 2014 kl. 10:48

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2014-11-02 16:25

Oj oj oj vad tiden går och vad dålig jag är på att blogga! Mycket har förstås hänt precis som vanligt! Min fina, nya Lusitano valack är precis så underbar som jag hade hoppats på! Allt går förvånansvärt bra med honom. Han har till och med börjat få gå i hage tillsammans med min fina P.r.e Mi Regalo. Han är klok o håller sig undan när Miro bossar omkring honom.
En ny sadel är utprovad till Miro ( Mi Regalo) och det blev en brun Lippo Azzario som kommer vecka 46! Så underbart det ska bli! Miro fortsätter också att utvecklas och har blivit riktigt lydig, stark o fin.
Chaplin rids mycket av sin duktiga medryttare som nu fått prova att rida med kandar vilket gick mycket bra. De har även börjat träna hoppning på söndagarna tillsammans med söta ponnyn Alladin som tillfälligtvis är inackorderad hos mig och hans matte.

 

Söndagen den 2 november 2014 kl. 16:25

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2014-10-06 19:46

Idag fick min nya spanjor vara ute en stund i en sjukhage! Härligt att se honom få andas frisk luft och skönt för honom att få vara lös i frihet, om en i mkt begränsad omfattning! Fantastico har även fått laserbehandling i dag av Björn som hjälper mig mycket med mina hästar. Behandlingen var verkligen nödvändig efter den långa slitsamma resan. Vi har även promenerat och longerat i trav o galopp i dag igen. Han blir så lycklig när han får springa o buss lite. När vi går på i skogen vill han smaka på alla löven som sitter på de olika träden. Första gången vi promenerade där skulle han sturskt smaka även på barren på en grangren. Det var inte lyckat upptäckte han! Han skakade på huvudet o såg så rolig ut att jag började skratta. En spanjor som aldrig sätt en svensk gran!:-)

 

Måndagen den 6 oktober 2014 kl. 19:46

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2014-10-05 09:33

Fina och bästa Fantastico är på plats hos mig nu sedan i fredags! Han har åkt en oerhört lång resa från södra Spanien och resan tog en vecka. Han har tappat mycket vikt och vätska och jag ger honom elektrolyter så att saltbalansen ska återställas. Han är verkligen fantastisk som hans namn säger! Oerhört snäll o mild i sitt sätt och en vänlig själ! Jag älskar honom redan av hela mitt hjärta och jag tycker han är värd ett underbart liv här hos mig. Det kommer att ta lite tid att få in honom i den hästhållning som jag tycker är bäst. Långa utevistelsetider i fina hagar. Han är van att gå en liten stund i en paddock och sedan ridas. I Spanien finns inte mkt mark så de flesta hästar befinner sig i stallet hela tiden. Han har dock vuxit upp i lösdrift i 2,5 år. Det känns bra! Jag kommer om några dagar släppa honom i min sjukhage en stund under noga övervakande. Vi börjar där och utökar utevistelsen försiktigt! Skulle jag släppa ut honom nu så skadar han sig garanterat och han måste försiktigt slussas över i min hästhållning.
Men nu går vi promenader några ggr per dag och igår longerades han en stund på min bana! Han var lycklig och gisses vilken fin trav han har! En underbar häst helt enkelt!

 

Söndagen den 5 oktober 2014 kl. 09:33

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Liten uppfödning, utbildning och försäljning av dressyrponnyer!

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.