Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Lite historia.....         Alexandra 7 år med

                                                                                                                                                                                             sin kompis Linn på Ekerö

Vår familj flyttade till "Olaby"och vår hästgård i dec-03 från Ekerö, där vi tidigare hyrde ett litet hus och hade två hästar inackorderade. (Mulle och Cocard- se hästar vi sålt)

 Nu föder vi upp dressyrponnyer i liten skala och vi har även fött upp en halvblods valack e. Biggles f-05. Dessutom har vi haft den fina godkända New Forest hingsten Stackarps Peeron RNF 176 på station hos oss under 2,5 år som vår dotter tävlat på elitnivå. De ingick i spetstruppen, dvs Sveriges landslag i ponnydressyr mellan nov- 08- juni 2010 då Peeron såldes! (Peeron såldes i juli 2010 till familjen Stambeck norr om Uppsala och vi önskar dem all lycka med honom!)              

Min familj består av mig själv: Marie Fredriksson f -67, som alltid drömt om en egen hästgård och tillsist fick den stora glädjen att få bo på en! Jag har alltid varit en riktig hästtjej och redan som litet barn drogs jag till hästar och andra djur! Jag är förskollärare och jobbar på en förskola i Uppsala kommun. Det är jag som sköter det mesta med hästarna och som även tömkör ponnyerna och var under alla år som Alexandra tävlade ponny- hennes tränare. Jag är en riktig dressyrfantast men som tonåring var det hoppning upp till LA nivå på ponny som gällde!                

 Jag och min syter Karin, hade genom åren två hästar tillsammans. Vår andra häst, Cocard, köpte vi outbildad som 4 åring och vi utbildade honom till att kunna seriebyten (ner till vartannat), trampa mm...men eftersom han inte tyckte om kandar pga sin lilla mun tävlades han bara upp till MSV.

Jag har jobbat som ridindstruktör på ridskola på Färingsö för både barn, vuxna och handikappade och även för privata elever. Jag har gått Prik 1 samt ungdomsledarutbildning på Strömsholm och dessutomgick jag hästskötarutbildning på Strömsholm under hösten 2012.

På vår välutbildade dressyrhäst Cocard, hade jag en del elever som kom och red privatlektion under ett par år innan vi flyttade hit. Jag har specialiserat mig lite på att hjälpa elever med programridning, hur de ska tänka mentalt och hur de ska förbereda sig på bästa sätt för att få så bra resultat som möjligt på sin tävling. Men jag hjälper även hopp och fälttävlans ryttare med markarbete och har träningar några kvällar/vecka i olika ridhus/ ridbanor. Under den snöfria tiden tar jag emot elever hemma på vår fina ridbana 20*40 cm. Jag har erfarnhet av att träna hästar till MSV dressyr och ponnyer upp till SM nivå. Jag har många värdefulla kontakter om ni letar fina dressyrponnyer så hör gärna av er så kan jag hjälpa till att hitta din drömponny. Jag föder även upp dressyrponnyer här på gården och de växer upp i en lugn, trygg miljö till viss del på lösdrift olika tider under sina ungponny år. Jag har varit aktiv i Björklinge ryttarförening och grenledare för ponnydressyren samt tidigare lagledare för elitlaget i ponnydressyr i klubben.

Min man Dennis Fredriksson f-68 har ett eget fastighetsskötsel/bygg företag i Stocholm och Han får dras med mig och mitt hästintresse och som tur är börjar även han dela detta intresse i varjefall till en liten del. Utan honom skulle jag inte klara mig här. Han fixar med allt runt omkring; staket, hämtar hö, bygger om, klipper gräs mm...

Min dotter Alexandra Fredriksson f-94  har under sina ponnyår tävlat många ponnyer och några som kan omnämnas är: Mulle- liten B- ponny som blev Alex första ponny. De tävlade i div. 2 upp till LB dressyr. Dixie- lite större B ponny, vinster och placering LB dressyr samt allsvenskan div. 2. Esse Goldie Paintbox RNF 2141- kat. C mängder med vinster och placeringar upp till LA P1 div. 1 dressyr. Stackarps Peeron RNF 176- Mängder med vinster och placeringar nationell ponnydressyr, elitallsvenskan 08, 09 samt även -10 men då hade vi honom inte på station längre. DM mästare 08 samt 09 för Uppland. New Forest mästare -08, 2:a 6 års championatet -08, ingick i Sveriges landslag i ponnydressyr från nov.-08-juni-10  då Peeron såldes. Esse Goldfire var hos oss 9 månader och tränades upp trots sin svåra hovbroskförbening till att bla få 77% i LA P1 ekipaget tog även DM brons för Uppland 2009 samt brons medaljörer New Forest SM -09. De hann även få en mängd vinster upp till LA P1, deltog i div. 1 -09 som blev det vinnade laget.   Min son Simon Fredriksson f-99 spelar innebandy/ fotboll och han älskar sport i olika former och tittar på matcher på TV. dessutom gillar han att cykla, data, se på tv etc. Vi har dessutom en del hästar på gården både egna samt andras i olika utbildningfaser och åldrar samt tre stallkatter.

Välkomna att läsa mer om oss och våra hästar!                           Simon på midsommar 2009

Marie Fredriksson                                            

                                                                       

.