Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Hästar som ägs av Stuteri Stenhaga

 Då vi har uppehåll i aveln här på gården och minskat ner antalet hästar och tjänster finns nu bara 2 hästar i vår ägo. Alla hästar kan vara tillsalu så tveka inte att höra av er om någon särskild häst intresserar er!

 

 Såld Stenhaga Precius 2011 Kat D Welsh partbred

 

valack e. Kessys Derano (tysk ridponny) u. Diggiloo RP 1308 avd. 1 (Svensk ridponny) ue. Vermont Uppfödare/ägare: Stuteri Stenhaga- Marie Fredriksson

Precious är en mycket vacker och högställt valack med taktmässig, luftig trav och galopp! Skritten är helt fantastisk! Precious är avlad för dressyr av yppersta klass!

Precious pappa: Kessys Derano,  är en tysk ridponny som är e. den helt outstandinghingsten: Derano Gold, som endast fått 30 föl i sitt liv pga av tävling! Av dessa avkommor har 15 stycken fått individuella medaljer på EM i ponnydressyr. Fantastiskt! Kessys Derano (läs mer om honom på Rånäs stall och semins hemsida) blev dock för stor- han är 152 cm och har därför genom åren tävlat som juniorhäst och han har hunnit ta 5 stycken olika ryttare till SM! Även det säger en hel del om hur Precoius kommer att bli!

Preicious mamma: Diggiloo,  är en maxad C-ponny som är inriden och utbildad till LB dressyr därefter har hon bara använts till avel. Hon har mycket bra gångarter och på stamboksföringen fick hon därför 9 både i skritt och trav! Diggiloos pappa Vermont, behöver knappast presenteras, han har fått helt fantastiska avkommor med rörelser som är magiska för en ponny (även Diggiloo passar in där)! De placerar sig ständigt i alla ungponnysammanhang och i tävlingar på elitnivå. Han har dessutom flera godkända hingstar efter sig. Själv är han tyvärr kastrerad sedan några år och såld till Danmark där han tävlar i det Danska landslaget med mkt lyckat resultat! Vemont är e. Master som reds, utbildades och sedan tävlades av Kyra! Finns filmer på Youtube när Precious är lös i hagen vintern 2013.

 

 

Stenhaga Gelzona -10 kat. D New Forest -Diplomsto

 

 

Vackert New Forest sto e. Stackarps Peeron RNF 176 u. Esse Gelzomin RNF 2616 ee. Rodelease Dancing Gold RNF 132 (elit) ue. Willoway Goldigger RNF 127 (elit) uu. Esse Bernadin RNF 2099 (u. Esse Paulin RNF 1605 elit) eu. Priorry Peerees RNF 1971 (elit) Ägare/ uppfödare: Marie Fredriksson Stuteri Stenhaga

Gelzona har en fantastisk New Foreststam med många elitpremierade förfäder. Vi har själva haft hennes pappa; Stackarps Peeron  här under ca 3 år och min dotter tävlade honom i de högsta klasserna i ponnydressyr och deltog även i landslagstruppen under några år samtidigt som han stod på station här hos oss! Peeron har ett enastående psyke, mkt bra gångarter och verkar genomgående nedärva dessa egenskaper till sina föl!

Gelzonas mamma  Esse Gelzomin RNF 2116 f-02 är ett vackert C-ponnysto ( 136 cm) som fått 9 på traven och 41 poäng på stamboksföringen. Ett femenint, vänligt sto som vi hade som avelsto under några år.  Sedan några år är hon såld till stuteri MoJs nere i Göteborgs trakten som fortsätter att avla på henne. Hon har en mycket fin New Forest stam.

 Gelzonas helbror, Stenhaga Gellon, kat.C spås en lysande framtid och blev som 2 åring vid de 2 tillfällen han visades,  "unghäst-champion"! Han är inkörd, inriden och såld till Malin i Hallstavik. (2014- Nu är Gellon såld vidare till en familj på Åland.)

Gelzona är lättlastad, mkt löshoppad, inriden och tömkörd. utbildas nu i dressyr av Marie.

Mi Regalo (Miro) 2009 P.R.E

 e. Tendencioso IV u. Mi Amore ue. Destino

Köptes i Februari -14 och utbildas, tävlas av Marie Fredriksson

Uppfödare: Marita Martinovivic, Ekerö filmer på oss finns på Youtube

Ägare: Marie Fredriksson

 

 

Hot Lips 2012

e. Hot Shot TP 1228 (SWB) u.Rubina ee.Blue Horse Hotline 95223 ue.Rubinrot 1033

 

Uppdödare: Sören Savgren , Vätö

Hot Lips köptes in av Marie som påläggskalv i november-13. Hon är ett trevligt sto, lyhörd, lättlastad med taktmässiga rörelser.

 

SÅLD Noblesse 2002 SWB SÅLD

e. Nactus 854 u. Adour xx

Köptes in hösten 2012 och ska tävlas i dressyr av Marie

 

Nobban är tidigare tävlad 1.10 hoppning och lätt fälttävlan. Hon har dessutom fått ett klass 1 föl med Biggles.

 SÅLD MoJs Boceeno 2006 Kat D Svensk ridponny  SÅLD

e. Boccaccio Arden RP 149 u. Zanleen

Uppfödare: MoJs Stuteri, Monica Grahn

Ägare: Marie Fredriksson

Köptes in till oss i september 2012. Ceeno kommer att utbildas av Marie för framtida försäljning. Han är en extremt lovande ponny med lätthet, gångarter, bra mun och balans! Fantastisk hoppförmåga och passar både som dressyr/hopp-ponny! Visad med 9:a på skritten på både treårstest samt bruksprov som 5 årighingst! Kastrerad som 6-åring men kan nu gå med både brunstiga ston och valacker. Lättlastad och mycket snäll i all form av hantering även för barn!

 

 

Såld -Stenhaga Willow 2011 kat D New Forest- såld

e. Wellhouse Willum u. Björkens Isadora uppfödare och ägare: Marie Fredriksson, Stuteri Stenhaga

Mycket reslig och snygg hingst med trevligt temperament och fina gångarter. Willow är redan en hingst med enorm utstrålning! Kommer sparas som hingst för att visas som 3 åring. Willows far Wellhouse Willum har fått den fantastiska siffran 10- på sin typ!! Willow verkar också bli en snygg kille! Hans mamma Björkens Isadora är ett diplomsto kat. C och Willow är hennes första föl. Till salu för 20 000 kr

 

Såld Stenhaga Gellon 2009 kat C (137,5 cm som 3 åring), New Forest såld

valack, e. Stackarps Peeron RNF 176 u. Esse Gelzomin ee. Rodelease Dancing Gold (elit)ue. Willoway Goldigger (elit) Ägare och uppfödare: Marie Fredriksson, Stuteri Stenhaga

Detta är en mycket lovande ponny som är riden i skritt och trav på grusvägar under hösten 2011 då han även kördes in, Mkt löshoppad och tränad inför hingspremieringen 2012. Blev dock inte godkänd och har i slutet av april 2012 kastrerats. Han lastar sig själv och kan vara ensam i stallet. Gellon har en härlig utstrålning, vacker färg och ett helt underbart temperament. Gellon blev unghästchampion på New Forest regionalsutställning i Örebro i juli 2011 med mkt fina poäng. Dessutom visad på en ponnyutställning i augusti 2012 i Surahammar och blev även där unghästchampion för sin ras och fick guld! Gellon är världens snällaste ponny!

Gellon är såld till Malin Eriksson i Hallstavik.

 SÅLD Tomac´s Tindra 2007 Kat. D New Forest Såld!

 De sista 2 bilderna är Tindra 2 år, de i mitten 4 år när hon kom hem till mig i juni 2011. Längst till vänster 3 år på premieringen. 

 Filmerna är inspelade den 20/11-11

New Forest diplomsto e: Galant RNF 168 ee: Rodlease Dancing Gold RNF 132
u: Tomac´s Primula ue: Robin RNF 29 Uppfödare: Tomac`s stuteri, ägare: Marie Fredriksson

Fux, bls. ca 145cm men växer några cm till. OBS: Växer ej över!

Tindra är en vacker ponny med mycket utstrålning. Hon är stor och reslig med lätta gångarter. Visades på tvåårs premieringen med på 88888=40p
Tindra deltog i Talangjakten 2009 på Olsegården i Tvååker. Hon hoppade 8-8 och kom på delade tredje plats.

Tindras pappa Galant, är visad med 42p och har placeringar och vinster upp till FEI dressyr. Tindras mamma var (död hösten 2011) var elitpremierad och har både godkända hingstar, diplomston samt flera fina tävlingsponnyer i hoppning och ponnyer med gångartsutmärkelser efter sig.

Tindra är en blivande tävlingsponny för de högsta klasserna i vilken gren ni väljer men behöver hanteras av unghästvana människor då hon är extremt känslig och har en härlig energi. Tindra är inriden och även tömkörd samt löshoppad. Hon är nu utlånad men tillsalu under tiden. Tindra har under maj och juni deltagit i 3 stycken Pay and jump och hon har visat stort mod (hoppat vattenmatta utan problem). Med rätt träning är detta en ponny som kan komma hur långt som helst då hon har mycket bra gångarter och energi. Orädd för olika hindertyper och i nya miljöer men en känslig ponny. Till salu för 45 000 kr

Såld! Big Idol (Idde) -05  Svenskt varmblod -SWB (rasen som tidigare hette svenskt halvblod)       

 (6 år våren 2011)

 Fölis 2005

f-05 e. Biggles 1015 u. Queen Ida xx ue. Diligo xx ee. Briar 899 

Bedömd som fölunge med 9 på typen! uppfödare och ägare: Familjen Fredriksson stuteri Stenhaga

 (Idde på Pay and jump juni -10 90 cm)

Big Idol föddes här på gården och blev vår första egna uppfödning! Han var ett A-föl redan från födseln och Ida födde honom själv, jag hann inte se på! (Vilket hon alltid gjort även med sin tidigare ägare) Hon väntade tills jag inte var i närheten med att föla så han låg där, helt underbar i boxen, helt torr och van vid att resa sig när jag kom ner till stallet kl 01.00 efter att ha sovit någon timme! Han var en trygg fölunge och redan där märktes det att han gillade oss människor, så otroligt social redan då!

Vi kastrerade Idde på hösten när han var två år, samma år som han sedan åkte ner till båda familjerna Henning som de två systrarna som ägde hingsten Stackarps Peeron tidigare heter. De hade Idde hemma hos sig eftersom vi av tidsbrist gjorde ett byte mellan Idde och Peeron under en tid. I augusti -09, 1 år och 9 månader senare kom han äntligen tillbaka till oss igen. Han är enormt vacker vilket han redan var som fölunge. Har under ca 1 år utbildas och tävlats av Victoria Larsson i Alunda i hoppning och fälttävlan. Idde har kvalat till lätt fälttävlan under året och fått en 6: plats (Enköping) samt en 2:a plats ( Boxholm) i debutant. Han har flera felfria 1.10 i hoppning. Nu är han hemma igen och utbildas vidare i dressyren och ska under nästa år tävlas i dressyr samt ev. en del fälttävlan av Vicky!

 Idde har haft en skada i hoven under hösten 2011 men är nu frisk igen och är igångsatt med mkt bra resultat, han utbildas nu  i dressyr. Såld till Frida Hedengren i Uppsala!

   Såld! Esse Gelzomin RNF 2616 kat.C

 

New Forest sto f-02 e. Willoway Goldigger RNF127 u. Esse Bernadin ue.Silverlea Buckskin RNF 96 uu. Esse Paulin RNF 1605 uppfödare: Ingmar och Gunvor Andersson, Varekil, "Esse stuteriet"ägare: Familjen Fredriksson stuteri Stenhaga      

 Gelzomin som föl

Gelzomin är vårt vackra avelssto som hitils fått 4 föl. Två mycket vackra hingstföl och ett underbart stoföl f. 06-10! 2012 fick hon ett finst stoföl hos Fredriksbergs stuteri dit hon för tillfället är utlånad för avel.Hon är visad två ggr med 40 resp. 41 poäng med bla. 9 på traven! Stamboksförd! Vi köpte henne i november 2005 direkt från Esse Stuteriet och vi har ridit in henne och hoppat henne uppsuttet. Hon visar god balans- både i trav och galopp, mkt goda gångarter, hoppförmåga och hon vill verkligen hoppa! Gelzomin är ca 136 cm men ger ett större intryck och hon verkar ge stora fölungar! Hon är utlånad till Fredriksbergsstuteri 2011-2012. Såld till Monica Grahn på MoJs stuteri i Göterborg hösten 2012

 

.