Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

                                                                    

(Diggiloos fölunge)

 

Hästar till salu!

   Alla hästar kan vara till salu, så hittar du någon du gillar hör av dig för mer info!  Hör av dig för mer info om saluhästar/ ponnyer då det kan finnas fler som inte finns med här.

Självklart vill vi att våra ponnyer/ hästar ska få det så bra som möjligt och vill gärna höra hur det går efter att köpet gått igenom.

 

Såld! Hot Lips sto 2012 SWB vacker häst med enorm utstrålning Såld

e. Hot Shot TP 1228 u. Rubina ue. Rubinrot 1033 ee. Blue Horse Hotline 95223 (både Donnerhall, Gribaldi, Rubinstein 1, God Future i stammen)

 Hot Lips är ett nyfiket sto som älskar promenader, är lasttränad, haft sadel och täcke och är snäll med andra hästar, van att gå i flock och på lösdrift. Tyvärr krubbitare, därav det låga priset på denna fina häst. Växer mycket nu och är över 160 cm i dagsläget. ( gissar på att hon slutar på 165 cm)

Pris: 35 000 kr

 

 

Såld Stenhaga Gelzona sto 2010 Kat D New Forest med toppstam!  Diplomsto! Såld

                        

 e. Stackarps Peeron RNF 176 (bruksprovsvinnare, 2:a 6 års championatet, New Forest mästare, mängde med vinster och placeringar i FEI dressyr, SM, landslaget, 2:a i Strömsholms kyren, vinnare av DM i Uppland flertalet gånger mm mm)

u. Esse Gelzomin RNF 2616 (stamboksförd med 41 poäng och 9 på traven)eu. Willoway Goldigger (vinnare av SM-99) ee. Rodlease Dancing Gold

Gelzona har enormt mycket släktingar som tävlar på hög nivå i både hoppning och dressyr! Goggla gärna på "Esse" ponnyerna som har Willoway Goldigger som far samt på "Stackarps" ponnyerna som har Rodlease Dancing Gold som far.

 

Gelzona är ett vackert sto med toppstam som säljes som tävlingsponny. Mycket energi och bra gångarter. Lättlastad, (kan stå och vänta i släpet), löshoppad, , inriden! Gelzona var med på sommarpremiering den 8/9-13 och blev där ett Diplomsto med 40 poäng. 9 på sina ben!!

Pris: 40 000 kr, säljs privat dvs utan moms. Sök på Gelzona på youtube så finns det några filmer i från när hon springer i hagen (april-13)och när hon löshoppas den 2/6-13 samt när hon tömkörs i januari 2014.

Gelzona utbildas nu i dressyr av Marie och hon är en enormt talangfull ponny. Även snäll att rida ut på själv och med andra. Bra hopptalang!

 

Såld Stenhaga Precious Såld

valack  2011

e. Kessys Derano u. Diggiloo RP 1308 ee. Derano Gold RP 125 eu. Vermont RP 133

Precious är en underbar ponny som har en enastående stamtavla för ponnydressyr. Han är en trygg och självsäker valack med ett mycket bra temperament, bra rörelser och han är en vacker och ädel ponny. Riden i skritt utan ledare. Lättlastad och snäll i all hantering. Finns filmer på youtube när Precious springer lös i hagen.

Pris: 35 000kr inkl. moms

 http://youtu.be/GqyGgct6v6M

SÅLD-Mojs Boceeno f-06 Kat. D  146 cm Svenskridponny med toppstam, mbr, gmgbl, vt bff, valack, e. Bocaccio Arden RP 149 u. Zanleen ee. Verona`s Bo-Gi RP 134 ue. Prince River xx RP 107 uu. Zansett RNF 40-s SÅLD

Ceeno är en mycket vacker, docksöt ponny som har enorm utstrålning, över det vanliga! Han blev kastrerad som 6 åring men visar ingen hingstighet. Kan stå bredvid sto i stallet utan problem. Går nu i en flock med både ston och valacker.
Ceeno är visad på bruksprov med 9 på skritt, 8 på galopp och typ. Detta är en mycket fin ponny som kan gå hela vägen till SM, han är otroligt snäll i all hantering, att lasta, sköta, klippa, vara själv i stallet och i hagen.

Ceeno är enormt mjuk att rida och är utb LA dressyr. Fina skänkelviktningar, ökad galopp och öppnor.Gör mkt fina öppnor i galopp redan! Pris i dagsläget 75 000 kr men priset stiger vartefter Ceeno utbildas.

Ceeno är besiktigad ua i maj, röntgad tidigare fram i hovar, hovleder, kotleder, haser och baknän ua.

Ceeno är hoppad på lektion med andra hästar, galopperad på ängar (konditionstränad) och deltagit på terrängträning.  Försäkrad i A:1 för 60 000 kr liv samt 50 000 kr veterinärvård (Folksam)

 Kan stå kvar hos oss för vidareutbildning!

 Fler filmer finns i galleriet högst upp

 

Stenhaga Gelzona 2010 Kat D New Forest med toppstam!

                      

e. Stackarps Peeron RNF 176 (bruksprovsvinnare, 2:a 6 års championatet, New Forest mästare, FEI dressyr, SM, landslaget 2:a i Strömsholms kyren, vinnare av DM i Uppland flertalet gånger mm mm)u. Esse Gelzomin RNF 2616 (stamboksförd med 41 poäng och 9 på traven)eu. Willoway Goldigger (vinnare av SM-99)ee. Rodelease Dancing Gold

Gelzona har enormt mycket släktingar som tävlar på hög nivå! Goggla gärna på Esse ponnyerna som har Willoway Goldigger som far samt på Stackarps ponnyerna som har Rodelease Dancing Gold som far.

 föl

1 år på filmen  2 år, löshoppning första gången. Gelzona är ett vackert sto med toppstam som säljes som tävlingsponny. Mycket energi och bra gångarter. Lättlastad, (kan stå och vänta i släpet), löshoppad, , haft sadel och träns och är skrittad på. Gelzona var med på sommarpremiering den 8/9-13 och blev där ett Diplomsto med 40 poäng. 9 på sina ben!!

Pris: 30 000 kr, Sök på Gelzona på youtube så finns det några filmer i från när hon springer i hagen (april-13)och när hon löshoppas den 2/6-13

 

Såld! Stenhaga Willow 2011 Kat D New Forest med topstam! Såld!

e. Wellhouse Willum RNF 197(imp. Storbritanien med 10 på typ på hingstprem. i Sverige, i år även bruksprovs vinnare med höga poäng av både testryttare och domare)

u. Björkens Isadora RNF 2419 (diplomsto)

 Film tagen när Willow är 10 månader   Wille 2 år

   Willows mamma Björkens Isadora RNF 2419  Willows pappa

 

Läs mer under hästar pris: 17 000 kr, om du vill ha honom kastrerad kan jag ordna detta mot en kostnad av 2000 kr mer bilder finns i galleriet högst upp. Kan även bytas 

 

 

Såld!! Tomac`s Tindra 2007 kat D Såld!!

e. Galant RNF 168 u. Tomac`s Primula (elit) ee. Rodelease Dancing Gold RNF 132 (elit)

Vackert och resligt diplomsto, energisk och pigg med mkt bra rörelser. Deltagit i 3 stycken Pay and jump, riden i alla gångarter men galoppen är precis påbörjad. Tömkörd, löshoppad, longerad. Van att gå i lösdrift men har även stått i stall. Tindra är en käsnlig ponny som behöver utbildas vidare av lugn, unghästvan person.

Tindra får gå som 4 åring i år då hon fick föl 2011. Hoppat 8-8 på tallangjakt som 2 åring och fick där en 3:e plats. Läs mer info under fliken hästar! Pris 45 000 kr eller till högst bjudande, priset är diskutabelt till rätt person. Såld till Isabelle i Skåne!

 Såld  Stenhaga Gellon 2009 kat C: Såld

e. Stackarps Peeron RNF 176 u. Esse Gelzomin RNF 2116 eu.Priorry Peeress RNF 1971 (elit) ee. Rodlease Dancing Gold RNF 132 (elit) uu. Esse Bernadin RNF 2099 ue. Willoway Goldigger RNF 127 (elit)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

 

Valack, visad 2 ggr sommaren 2011 och blev unghäst champion på Örebro regional New Forest utställning samt i Surahammar på ponnyutställning.

Pris: 30 000 kr.

(se fler bilder under galleriet högst upp) Gellon är riden och inkörd, löshoppad, visad på hingspremiering och förberedd för 3 årstest. Lastar sig själv, snäll i all hantering. Borttagen vargtand, Priset stiger ju mer han utbildas. Gellon kastrerades i april 2012 eftersom han ej blev godkänd.  Betald handpenning på och flyttat till Hallstavik till Malin Eriksson

  

 

 SÅLD  Diggiloo f.2004 svensk ridponny kat.C  SÅLD

e. Vermont RP 133 u. Stackarps Minette RNF 2468 ue: Silverlea Top Hat RNF 107 uu. Stackarps Maja RNF 1657 ee. Master 850 eu. Ballerina RP 1005 uppfödare: Mirjam Fredriksson, Gotland, ägare: Familjen Fredriksson, stuteri Stenhaga, Uppsala. ca 139 cm.  

 

Diggiloo är ett mycket vackert ridponnysto med en stam som är oslagbar för avel av dressyrponnyer! Hon är riden och uppsuttet hoppad samt mkt tömkörd. Diggiloo har en utmärkt balans och lätthet i sin framdel kan ibland bli lite stark och stel men med en duktig liten ryttare som kan utbilda henne blir hon en ponny som kan gå de högsta klasserna i dressyr då hon rör sig otroligt bra! Bockar eller stegrar sig aldrig! Är inte stressad eller het. Hon är dessutom orädd i nya miljöer (ej tittig i ridhus)och pigg för skänkeln. Fått 2 föl och är en utmärkt mor.

Diggiloo blev bedömd 2009 inför stamboksförningen så här:

Typ: Feminin, långlinjerad av bra ridmodell: 8
huvud, hals och bål: Vackert huvud, väl ansatt huvud och hals, välutvecklad manke, överlinjen ngt muskelfattig: 8
extremiter och rörelsernas korrekthet: Benad till storleken, nöjaktigt korrekt: 8

Rörelsemekanik i skritt: Mkt vägvinnande, avspänd: 9

Rörelsemekanik i trav: Bogfri och vägvinnande:9

= 42 poäng!! Som hon också stamboksförs med.

 Pris : 25 000 kr säljes endast pga av att hon är för liten för mig att rida och utbilda och dessutom ska jag inte avla på några år. Såld!

 Ring eller maila för mer information om hästar/ponnyer tillsalu. Vi har alltid någon häst till salu eller annars kanske vi vet någon som har precis den hästen ni söker. Vi har mycket kontakter gällande dressyrponnyer men även ungponnyer eller hoppponnyer finns.

Kontakt: e.mariefredriksson@hotmail.com eller 073/6266267

 

.